PRODUKTY

Biostatek má co nabídnout. Už ne pouze jehněčí z kontrolovaného ekologického chovu v přechodném období, ale hlavně ovčí sýry, čerstvé, uzené i zralé, brynzu, med, vlněné výrobky, kožešinky a k odebrání ze dvora zeleninu. Vedle produktů máme služby, uvádíme práce traktorem a vyzdvihujeme kurzy environmentální výchovy metodou zážitkové pedagogiky.

(6.11.2017)

Jehněčí

Jehněčí
Sezona jehněčího trvá od rovnodennosti po slunovratu. Těhdy končí pastva a nejlepší seno je lepší dát gravidním bahnicím a horším podestlat. Co se skopečky, kteří dospěli do jateční váhy? více

Autor: biostatek   |   Sekce: PRODUKTY

(15.5.2017)

Čerstvý sýr a Mezihorská brynza k nákupu

Čerstvý sýr a Mezihorská brynza k nákupu
Obojí můžete znát z loňska i předloňska. Také si možná pamatujete, že kterýkoli sýr co nebyl čerstvý a bylůa v něm kultura nebo jsme jej využili, se jmenuje Matyáš. Tak ten také rozvíjíme. více

Autor: biostatek   |   Sekce: PRODUKTY

(28.12.2015)

Jehněčí sezona 2016

Jehněčí sezona 2016
nám začala už letos. První jehňata pleměňáka Vendelína a bahnice Primy přišla na svět kolem Vánoc, což je super dárek od přírody. Další budou z lůn svých matek vypadávat jedno za druhým a to až tak do dubna, poněvadž na Beruny od Luďky Vendelín skočil až před měsícem. Jaký bude osud jehňátek? Čtěte dál... více

Autor: biostatek   |   Sekce: PRODUKTY

(6.11.2015)

Mošt darujeme i prodáváme

Mošt darujeme i prodáváme
Promo moštu 2015 letos vzniká konverzí mailu pro Pavla z GPS Production, čerstvého zákazníka. Krabicemi moštů - 5 litrů šetrně zpasterované šťávy z jablek a hrušek balené do bag-in-boxu - jsme již zazásobili věrné odběratele, návštěvníky Jablečného dne v Krásném Dvoře i Prádelnu. Zbývá dost na obdarovávání náhodných kolemjdoucích, což poukazuje na blahobyt. Abychom jej mohli zmnožovat, nabízíme komerčně dál. Zapracovali jsme i na designu, kontrole a značení... více

Autor: biostatek   |   Sekce: PRODUKTY

(8.10.2015)

Konec laktace, začátek ovulace a hlavně ovocnace

Konec laktace, začátek ovulace a hlavně ovocnace
Zasušujeme stádo ovcí. Ne že bychom nevěděli, jak naložit s mlékem... Dáváme možnost matkám bahnicím alokovat svou energii na ty své orgány, o které jeví zájem plemeňák Vendelín. Vemeno to není. Zároveň jablka a hlavně hrušky dozrávají a jsou sladké až věda. Takže moštujeme. více

Autor: biostatek   |   Sekce: PRODUKTY

(12.6.2015)

Zkolaudovaná sýrárna, radujeme se a inzerujeme

Zkolaudovaná sýrárna, radujeme se a inzerujeme
Na Biostatku ve Valči se rodině Veselých podařilo dotáhnout stavbu Zpracovny zemědělské výroby do zdárného konce a získat na to i potvrzující razítko Žlutického odboru výstavby. Tím pádem můžeme sýřit nejen v čistu, suchu, pohodlnu, ale i oficiálně. Úroveň výstupů se zvedla, v dobrém standardizovala a vějíř produktů rozšířil. Obrázek je rok a půl starej, aktuální stav je nejlépe k vidění při osobní návštěvě za ovčími sýry, smetanou, máslem, žinšicou i ovčí zmrzlinou. více

Autor: biostatek   |   Sekce: PRODUKTY

(3.6.2014)

samosběr ovoce - za chvilku hlavně třešní

samosběr ovoce - za chvilku hlavně třešní
Jablka, hrušky a hlavně třešně. Hlavně třešně, ty jsou pro samosběr nejvěrnější. Klient jen tak sedí v koruně a cpe se. To se třeba s jablky moc dělat nedá, dvě tři malvice a víc pořádně nemůže. Třešní se dá stlačit několik desítek a pak teprve začít česat do košíku na knedlíky, bublaninu, do mrazáku nebo zavařaní. Nebo pozdější konzum. Přijeďte si na třešně na biostatek do Valče. více

Autor: Vojtěch Veselý   |   Sekce: PRODUKTY

(28.5.2014)

Sýr čerstvý i zralý, riccota i brindza - vše ovčí

Sýr čerstvý i zralý, riccota i brindza - vše ovčí
Máme na Biostatku novou vakuovačku, což se hned projevilo na vyšší hygieně, rychlosti i komfortu výroby. Usnadnilo transport. Prodloužilo trvanlivost zabaleného tovaru. Estetická vydatnost také konečně nějaká a celkový prožitek z konzumace jakbysmet. Až zkolaudujeme a začneme polepovat etiketami, stane se z našich ovčích mléčných produktů dárkové zboží. Těšíme se spolu s vámi. více

Autor: Vojtěch Veselý   |   Sekce: PRODUKTY

(17.3.2014)

Jehněčí kožešinky z brtnické koželužny

Jehněčí kožešinky z brtnické koželužny
"Stáhl jsem je před dvěma týdny, nechal čerstvou stranou nahoru po dobu porcování, pak nasolil (1,5kg soli/kus), zabalil a nechal polehávat pod stříškou. Včera vyklepal sůl a přes den nechal oschnout na „zimním“ slunci. Odpoledne se snažil strhnout všechno přebytečné zevnitř, s lojem, uznávám, žádná sláva, natožpak maso, to nešlo dolu vůbec ani v rukavicích. Zabalil jsem do pytle a zavezl na počtu." To je autentický popis toho, co se děje s kožešinou, než ji přeberou na pobočce české pošty. Dál předpokládám, že se balík v řádu dnů dostane na podatelnu Kožedělného družstva Brtnice u Jihlavy. Sám mistr Brtnický uvedený postup doporučuje, takže kdo máte doma čerstvě stažené jehně, nechejte se třeba inspirovat. více

Autor: Vojtěch Veselý   |   Sekce: PRODUKTY

(30.10.2012)

Mošt z jablek a hrušek 2012

Mošt z jablek a hrušek 2012
Větve se letos prohýbaly pod obojím, poněvadž jak jablek tak hrušek na každém stromě bylo několik metráků. Moštování se tím pádem stalo záchranou vzrostlých vysokokmenů. Nestíháme ani setřásat, rovnou sbíráme. Pak myjeme, drtíme, lisujeme, necháváme ustát a po dni pasterizujeme, 78°C 20min. Balíme do 5l bag-in-boxů. Kdo si přijde, s tím měníme za to, co má a dá. Umíme vyrobit čistě jablečný mošt nebo mix jablko+hruška. Někdo radši říz, jiný chuť zaoblenou sladkou krémovitostí. Jak dlouho šťáva v plastovém pytli vydrží? Letos vlétě jsme při příležitosti Hedvičiných křtin otevřeli několik posledních loňských a v poho. Kamarád dokonce letos v září našel předloňskou bednu také bez újmy. Takže dobrý. více

Autor: Vojtěch Veselý   |   Sekce: PRODUKTY


Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2017

biostatek - Zámecká 20, 364 55 Valeč - vojtech@biostatek.cz